Letették a katolikus óvoda alapkövét Füzesabonyban

fabonyiovi1

A vasárnapi szentmisét követően tették le a katolikus óvoda alapkövét a Szent János tér 2-3. szám alatt Füzesabonyban. A 80 kisgyerek befogadására alkalmas intézmény várhatóan jövő márciusra készül majd el.

Már épül a 4400 m2-es duplatelken a katolikus óvoda Füzesabonyban, vasárnap a szentmisét követő ünnepségen helyezte el az alapkövet Nagyné Deli Mónika a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola igazgatója, Nagy Csaba polgármester, Dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, országgyűlési képviselőjelölt és Papler Pál plébános.

A 4 csoportos intézmény tornaszobával és melegítő konyhával lesz felszerelve és hátul tágas udvar várja majd az óvodásokat. A katolikus óvodát 2023 március 13-ra kell kulcsrakészen átadnia a kivitelezőnek. A beruházás a Magyar Katolikus Egyház 700 millió forintos országos óvodafejlesztés programjában épül meg.

Dr. Pajtók Gábor kiemelte: Köszönhetően a kormány óvodafejlesztési programjának – melynek egyik pillére a katolikus óvodafejlesztési program – egy négycsoportos, tornaszobával ellátott óvoda épülhet Füsesabonyban, amelynek leraktuk az alapkövét. Azok a kis gyermekek, akik ide fognak járni, ők jelentik számunkra a jövőt!

www.egerhirek.hu