Lezárult „A keresztény család: az ember szolgálatában álló közösség" című, főegyházmegyei pályázat

 

A Család és Szent József Évében a Főegyházmegyei Kateketikai Konzultációs Iroda „A keresztény család: az ember szolgálatában álló közösség”  címmel pályázatot hirdetett az Egri Főegyházmegye hittancsoportjai számára.

A lebonyolítás  során a  hitoktatók, saját maguk által meghatározott létszámú és életkori összetételű csoportokkal dolgoztak együtt, vagy egy, a  Család és Szent József személyének témája köré szervezett, tematikus táborban vagy pedig külön összejövetelek alkalmával. A közös munka „eredménytermékei” lettek a szintén közös tevékenység keretében (családi/plébániai kisközösségi/egyéb összefogással) összeállított elektronikus portfóliók.

A 2021. október 31-ig esedékes határidőre beküldött pályamunkákon összesen 258 gyermek és családja dolgozott a Bánréve, Miskolc-Vasgyár, Sátoraljaújhely, Szerencs, Törökszentmiklós, Vatta és Vámosgyörk plébániákhoz, illetve a Don Bosco nővérekhez csatlakozóan.         

A határidőre beérkező portfóliók bemutatásra kerültek a Főegyházmegye Facebook oldalán, ahol 2021. november 5-14. között, összesen 2790-en szavaztak a számukra legszimpatikusabbnak tartott portfólióra. Ettől a szavazástól függetlenül a Főegyházmegye szakmai zsűrije is kiválasztotta azt a portfóliót, amelyet tartalmi elemei alapján, példaként állít mindannyiunk elé.

A facebook-os közönségszavazatok alapján, az első helyezettnek járó 150.000 ft-os jutalmat a Segítő Szűz Mária Leányai nővérek egri  Don Bosco Oratóriuma,

a másodikat megillető 100.000 ft-ot, a vámosgyörki plébánia ovis csoportja,

míg a harmadik helyezés 50.000 ft-os díját a vámosgyörki plébánia iskolás csoportja nyerte.

A Főegyházmegye módszertani különdíjával járó 150.000 ft-os jutalomban a vattai plébánia csoportja részesült.

A programban résztvevő valamennyi gyermek névre szóló, érseki dicsérő oklevelet kap, amelyek helyi ünnepségek keretében, a területileg illetékes plébános atyák által kerülnek átadásra.  

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a pályázat megvalósításán munkálkodó hitoktatóknak. Minden résztvevőnek szeretettel gratulálunk!

 

Főegyházmegyei Kateketikai Konzultációs Iroda