Még egy lépés a papság felé - Ad missio Egerben

Szent Cirill és Szent Metód ünnepnapján tett Ad Missio fogadalmat Jorge Luis Altamirano Mendez, az egri Redemptoris Mater  Missziós Szemináriumban.  Az ifjú papnövendék Nicaraguából származik és hat éve tanul Magyarországon. Elmondása szerint nagyon fontos számára hogy odafigyeljen az Isten szavára, aki kiválasztotta őt erre a küldetésre.

Hozzátette: előző nap virrasztottak, szentségimádáson vettek részt, töltekeztek Isten igéjével a közösség tagjai, így készültek.

Michał Bartosz Muszyňsky rektor a Szent István Televízió kérdésére elmondta, a felkészítés során a legfontosabb amit szeretnének tudatosítani a növendékekben, hogy személyes életpéldájukkal tegyenek tanúságot Isten irgalmáról. Isten kiválasztja az embereket, hogy tudják hirdetni Isten irgalmasságát, a mai embernek is ez a legfontosabb.

Az ünnepi szentmisét bemutató Ternyák Csaba érsek, beszédében hangsúlyozta, a kiválasztás csodája, hogy az Isten már látja azt, amivé majd leszünk. Egy lelki átalakuláson megyünk keresztül és bár megmaradunk annak, akinek születtünk, keresztségünkben a krisztusi ember születik meg bennünk. Bennetek más átalakulási folyamat is van, hiszen misszióban vagytok – fordult a papnövendékekhez a főpásztor így folytatva, Európa, Magyarország nektek a világ vége, mind kulturális, mind nyelvi szempontból. Ennek a nehéz nyelvnek az elsajátítása pedig elgondolkodtatja az embereket, csak azért megtanuljátok kemény munkával, hogy az Istent hirdessétek számukra. Egyszerű, világos beszédetekkel megmutatjátok, hogy a hitünk is milyen egyszerű – mondta Ternyák Csaba, aki előtt, - a homíliát követően - Jorge Luis Altamirano Mendez megerősítette papi hivatásra tett szándékát.