Megáldották a felújított miskolc-diósgyőri templombelsőt

A miskolc-diósgyőri templom hosszú évek óta várja, hogy visszanyerje belső szépségét. Ez az ősi hely megérett egy nagyobb belső felújításra, hiszen a gazdagon díszített barokk oltárok faszerkezete megöregedett és már-már veszélyessé vált. Az Egri Főegyházmegye jelentős összeggel, mintegy hatvan millió forinttal támogatta a belső berendezések restaurálási munkálatait. A munkálatok két helyszínen, hosszú időn át, szakaszonként zajlottak. Istennek hála, idén nyárra minden elkészült.

Mikolai Vince főesperes-plébános meghívására, 2021. augusztus 5-én Ternyák Csaba egri érsek megáldotta a templombelsőt.

Felemelő volt a szentmise, hiszen mindnyájan: a püspök, a papok és a hívek együtt adtunk hálát a Teremtő Istennek, hogy ennyi szép ajándékkal elhalmozott bennünket. Azért imádkoztunk, hogy ne csak a templom, hanem mindnyájunk lelki temploma is megújuljon és életünk a Szentlélek igazi, tiszta hajléka lehessen.

A szentmise végén Kiss László egyházmegyei kitüntetésben részesült, a mintegy 20 éven át tartó gondnoki szolgálatáért. Életére Isten áldását kértük. Az építkezés közös munka, nem csupán egyes kiválasztottak feladata. Tudjuk, a legfőbb jutalmat Istentől kapjuk majd, ha cselekedeteink őszinték és tiszták.

Adja az Úr, hogy mindnyájan megmaradjunk az Ő szeretetében és megújult templomaink ne maradjanak üresen, hanem mindig Isten imádásának központi forrásai lehessenek

Marosi Balázs

Fotó: Kovács Krisztián