Meghosszabbított határidő: június 15-ig lehet jelentkezni kántor alapszakra

Kántor alapszakot indít az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem nappali és levelező tagozaton 2023 szeptemberében, az Egri Hittudományi Főiskolával közös képzésben. Június 15-ig várják a jelentkezéseket.

A cél olyan kántorok képzése, akik képesek a kántori szolgálat ellátására, az evangélium üzenetének átadására énekben, zenében; felkészültek az egyházzenéért felelős szolgálatra. Az egyházzene elméleti és gyakorlati ismereteinek birtokában képesek a különböző életkorú csoportokkal való foglalkozásra.  A képzés hat féléves, nappali és levelező tagozaton került meghirdetésre. Az egyetemre felvételt nyert hallgatók a szükséges kreditek többségét az egyetem Zenei Intézetében, míg az egyharmadát az Egri Hittudományi Főiskolán teljesítik. 


A Szent István Televíziónak Dr. Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora és Dr. Asztalos Bence, az EKKE Zenei Intézetének intézetigazgatója nyilatkozott a képzésről:


A jelentkezést az egyetem www.felvi.uni-eszterhazy.hu oldaláról letölthető jelentkezési lapon, a 3300 Eger, Eszterházy tér 1. címre kell benyújtani 2023. június 15-ig.