Megújult a templom Forrón

15 millió forintos állami támogatással megújult Forró község római katolikus templomának belső festése, a sekrestye bútorzata, korszerűsítették a villamos-szekrényt, padfűtést szereltek be, vizesblokkot alakítottak ki a templom mellett, és az oltárképet is restaurálták.

Mata András plébános elmondta: a több mint 150 éves kép nagyon értékes, de a forintban kifejezhető értéken felül az eszmei lelki érték is nagyon fontos.

A Nagyboldogasszony tiszteletére szentelt templom búcsúünnepén Dr. Ternyák Csaba érsek mutatott be szentmisét. Prédikációjában a főpásztor örömét fejezte ki a településről az elmúlt években induló papi hivatásokért és rámutatott a család szerepére a hivatások kialakulásában. Egészséges gyermekek csak egészséges családokban születhetnek, ahol a házastársak között megvan az egymás iránti kölcsönös szeretet és tisztelet – mondta Ternyák érsek.

Kiemelte a település lakosainak a templom felújításában végzett összefogását is. Úgy fogalmazott: jó látni, hogy az élő közösség az összefogásban is megmutatkozik és az elszármazottak gyökerei is erősek, visszatalálnak ide. Tudják, hogy a templom, a szentmise akkor is életük része, ha máshová mennek. Fontos, hogy mindenki úgy nevelje gyermekét, hogy Mária oltalmát kérje, mert ő vezet el bennünket Jézushoz.

Az ünnepi szentmise körmenettel zárult.