Mise és búcsú a füzesabonyi Szent Vendel kápolnánál

Szent Vendel búcsúját tartották a szent emléknapjához közel a füzesabonyi hívek. A településhez közeli Pusztaszikszón épült Szent Vendel kápolnánál ünnepi mise volt, amit szeretetlakoma követett.
fabony2
Pusztaszikszón áll egy kis kápolna, az ő tiszteletére szentelve. A füzesabonyi egyházközség minden évben egy búcsúi szentmisét szervez ennek alkalmából. Idén se volt ez másképp. Október 23-án vasárnap, délután gyönyörű őszi időben indult a zarándoklat a búcsúra. A Széchenyi István Katolikus Általános Iskola tanulói, tanárai és a szülők kerékpárral jöttek el az iskolától a kápolnáig. A mise vendégszónoka Ft. Liga Konrád, hevesi káplán atya volt. Konrád atya a csend jelentőségéről beszélt prédikációjában, hiszen Szent Vendel remete is a puszta csendjében őrizte a nyájat. Nekünk is meg kell tanulnunk az elcsendesedés művészetét, amelyben meghallhatjuk Isten szavát.

fabony1

661_mkpk_nepszamlalas

Szent Vendel, bár királyfi volt, mégis lemondott vagyonáról, remeteként élt. Az ember, akármilyen életállapotban van –legyen akár tanuló, dolgozó, nyugdíjas- mindig van lehetősége a keresztény értékek gyakorlására. A szentmise után Ft. Papler Pál János, füzesabonyi plébános atya az egyházközség nevében megköszönte Konrád atyának, hogy elfogadta a meghívást. A szentmise után nem maradhatott el a közös lakoma sem, az összejövetel egy agapéval zárult.

beküldött hír