Miskolcon átadták a Szent Rita nevét felvevő, megújult óvodát

(A képekre kattintva galéria nyílik!)

Február 20-án ünnepélyes keretek között adták át a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda felújított Szent Rita Tagóvodáját. Az intézmény megújulása 100 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósult meg a Magyar Államnak és az Európai Uniónak köszönhetően. Az öreg épületen kicserélték a nyílászárókat, kívül szigetelést kapott, akadálymentesítették, kifestették és új bútorokkal rendezték be a termeket, valamint logopédiai helyiség is létesült. Az eddig Weöres Sándor nevét viselő intézmény Szent Rita nevét vette fel.

Az ünnepségen először Mariscsák István iskolaigazgató, majd Pfliegler Péter Miskolc város alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Az alpolgármester elismerését és örömét fejezte ki, hogy a megyeszékhely önkormányzata, valamint az Egri Főegyházmegye együttműködésének eredményeként felújították a Vörösmarty városrész elavult épületét, melynek tulajdonosa Miskolc, az intézmény fenntartója az Egri Főegyházmegye. Az ünnepi eseményre kis műsorral készültek a gyerekek és a felkészítő pedagógusok. Eljátszottak jelképesen egy keresztelési jelenetet is.

A műsor után Dr. Ternyák Csaba egri érsek kedves szavakkal fordult a gyerekekhez és köszönetet mondott az óvoda dolgozóinak, az óvodapedagógusoknak a szeretettel végzett munkájukért. Az egyházi óvoda életében jelentős eseményen végezetül a Főpásztor megáldotta a Szent Rita nevét felvevő óvoda megújult épületét.

Kép és szöveg: Fojtán László