Nagy Gáspár költőre emlékeztek az Ars Sacra Fesztivál keretében Egerben

 

Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek titeket! – ezzel a mottóval rendezték meg a XVI. Ars Sacra Fesztivált szeptember 17-25. között.  Az eseménysorozat ingyenes programjai a hit és szakralitás különleges világába kalauzolták az érdeklődőket.

A program keretében Dr. Ködöböcz Gábor, József Attila-díjas irodalomtörténész, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Nyelv-és Irodalomtudományi Intézetének főiskolai docense tartott előadást Evangélium és esztétikum Nagy Gáspár költészetében címmel az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban szeptember 23-án.

„A XX. századi magyar irodalom szakrális vonulata hihetetlenül gazdag és ezen versek között is kiragyog Nagy Gáspár költészete. Ezt az előadást nemcsak szakmai feladatként éltem meg, hanem mivel jó barátságban álltam a költővel, ezzel szerettem volna tisztelettel és szeretettel emlékezni Nagy Gáspárra, a költőre és az emberre. Az egyes versek kapcsán azt az életpéldát szerettem volna kiemelni, amit ránk hagyott, mert az ő testamentuma teljes egészében egybevág Nagy László testamentumával. Tisztának a tisztát őrizzük meg és oltalmazzuk az időben.” – nyilatkozta a Szent István Televízió kérdésére az irodalomtörténész.

A fesztivál egri programjai között musical, hangverseny és borkóstoló is szerepelt.

Pap Ildikó