Névadónkra emlékeztünk

 

... „a keresztény lélek hősiességére mindnyájan hivatva vagyunk...“

(Sík Sándor: Szent magyarság)

 2019. november első hetében a hagyományainkhoz híven névadónkra emlékeztünk, Szent Imre hetet tartottunk iskolánkban. November 3-án a vasárnapi szentmisén egykori igazgatónkra, Mészáros Józsefre emlékeztünk.

Plébánosunk, Dr. Lengyel Gyula atya kiemelte mindazokat a pozitív tulajdonságokat, melyekkel rendelkezett az akkori vezető. Példa ma is előttünk, ahogyan megteremtette a feltételeket ahhoz, hogy az iskola működhessen. Kollégáival, diákjaival mindig emberséges és igazságos tudott lenni, a lélek ápolását fontosnak tartotta. Hétfő délután pedagógusok és gyerekek közösen virágot vittünk a sírjára, és gyertyát gyújtva imádkoztunk a lelki üdvéért.

Kedden délután táncházat tartottunk, ahol kicsik és nagyok Andrási István vezetésével somogyi ugrós táncokat tanultunk. A közös tánc jó hangulatban zajlott, mindannyian nagyon élveztük. Szerda a sport napja volt. Mező Margit tanárnő házi foci bajnokságot szervezett, amire a csapatok már hétfőtől lelkesen készültek. Meghirdettünk  egy molinó készítő versenyt, ahol az első három helyezett egy-egy pizzát kapott jutalmul. A csapatok lelkes szurkoló tábort tudhattak maguk mögött, így a mérkőzések alatt a kellő bíztatás megvolt. Kedden és szerdán nyílt tanítási napokat tartottunk minden évfolyamon.

Csütörtökön vers - prózamondó és daléneklő versenyt rendeztek Mészárosné Kovács Blanka és Rózsáné Balog Katalin kolléganőink.  Kapcsolódva a 2019/2020-as tanév mottójához- „Aki énekel kétszeresen imádkozik!“- egyházi dalokat is hallhattunk. Nagyon sok kis tehetséges előadó jelentkezett a versenyre, s előadásukkal vidám perceket szereztek a közönségnek.

Pénteken az 5. osztályos tanulók táncos műsorával kezdtük a napot.

Ezután az alsó és felső tagozatosok vetélkedőjére került sor. Keresztrejtvény, versírás, szituációs- ügyességi játékok, puzzle,  egyaránt szerepeltek a feladatok között. A nap folyamán lehetőségünk volt megnézni az egykori igazgatónkról készült filmet is. A program közös ebéddel zárult.

Szombaton jótékonysági bált szerveztünk, ahol szülők és nevelők együtt szórakozhattunk. Cselepák Balázs varázslatos hangját öröm volt újra hallgatni. A hangulatot ő már megalapozta, s ezt csak tovább fokozta Csuhai Gábor és kedves partnere, akik az est hátralévő részében a zenét szolgáltatták.

Egy jó hangulatú, lelket melengető hetet zártunk.

 

Éljük meg a keresztény életörömöt a táncban, a bálokon, az ünnepi szórakozásban, és használjuk fel ezeket az alkalmakat az emberi kapcsolatok építéséhez, a generációk közötti összhang megteremtéséhez!” ( Bíró László )

 

Racsekné Csapó Csilla igazgató