Nyári táborok a sárospataki Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában

(A képre kattintva galéria nyílik!)

Az Egri Főegyházmegye által megnyert EFOP-3.3.5-17-2017-00057 „Élmény pedagógia a tanulók képességeinek sokoldalú fejlesztésére” című pályázat lehetőséget adott az iskola 150 diákjának, hogy ingyenesen vegyenek részt tematikus táborokban. Mind az öt táborban kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy segítsék a gyermekek hitbeli növekedését, hangsúlyozzák a teremtett világ védelmének fontosságát az élménypedagógiai módszerek alkalmazásával.

- MŰ-ANYAG-OK? - ANYAGOK/ ÉLETTELENNEK VÉLT RENDSZEREK című napközis nyári tábor az iskola 6. évfolyamos tanulóinak a részvételével valósult meg. A tábor célja volt, hogy környezettudatos, felelős személyekké váljanak a résztvevők.

- „Én, Te, Mi – Együtt többre vagyunk képesek!” tematikus táborban a 4. évfolyam diákjai az életvezetés, családi életre nevelés, közösségi szerepvállalás témakörben tartott foglalkozások vettek részt.

- „Csodás élményeken keresztül és mindenképpen együtt!” tematikus tábor. Közlekedés, KRESZ, sport és egészségre nevelés témamodul címet viselő napközis tábor a 2. évfolyam részvételével valósult meg.

- Úton, sínen, Bodrog vízen… nyári napközis táborban az iskola 1. évfolyamos tanulói vettek részt.  A tábor témája a közlekedés, KRESZ, sport és egészségre nevelés volt.

- Évkerülő Varázsnaptár nyári bentlakásos élménytáborozáson vettek részt a 3. évfolyamos tanulók. A tábor célja a tanulók komplex személyiségfejlesztése, a közösségi szerepvállalás fontosságának hangsúlyozása, és a közösség építése volt, a családi életre nevelés komplex pedagógiai eszközeit felhasználva.

Köszönjük a pedagógusok, a gyermekek és szüleik nevében az Egri Főegyházmegyének, hogy ilyen gazdag testi és lelki gazdagodásra kaphattak lehetőséget a pályázat megvalósítása által.