Oklevélátadó az egri bazilikában

IMG_7898

(A képre kattintva galéria nyílik!)

2022. szeptember 3-án az Egri Főegyházmegye ifjúsági vezetőképzőjét sikeresen elvégző fiatalok oklevélátadóját és a szalóki ifjúsági találkozó önkénteseinek találkozóját tartották Egerben.

IMG_7843

A hálaadó szentmisét Czapkó Mihály, érseki titkár celebrálta, aki prédikációjában kiemelte a frissen végzett fiatalok számára: az oklevél átadásával nem értek az útjuk végére, hanem tovább kell menniük és értéket kell továbbítaniuk fiatal társaik felé.

IMG_7823

A vezetőképzőn résztvevő fiatalok az elmúlt közel egy évben olyan hasznos tudásra tehettek szert, amelyet közösségeikbe, plébániájukra visszatérve minden bizonnyal hasznosítani tudnak: képesek lesznek a plébánosok, hitoktatók, katekéták munkáját segíteni, de akár egyedül is ifjúsági csoportot létrehozni és vezetni. Kérjük a Mennyei Atya áldását jövőbeli munkásságukra és kérjük, hogy „tegye teljessé a jót, amit megkezdett bennük”.

IMG_7887

Az oklevelek átadására a szentmise végén került sor.

IMG_7825

A szalóki önkéntesek ezután a főplébániára mentek, ahol kiértékelték az idei rendezvényt. A jó hangulatú megbeszélés minden bizonnyal lendületet ad számukra a jövő évi találkozó szervezéséhez.