Országos arany és ezüstérmet szereztek a mezőnyárádi iskola versenyzői a Diákolimpián

2022. június 20-23-a között iskolánk atlétái, diákolimpiai országos döntőn vettek részt Pécsett, ahol megrendezésre került a Kisiskolák Sportversenyének atlétikai döntője.

Versenyzőink Leány csapatversenyen, leány svédváltóban, és fiú egyéni 600 méteres síkfutásban szereztek jogot korábban a megyei döntő megnyerése után az országos megmérettetésre. Az ország legjobb atlétáival mérték össze tudásukat Svédváltóban (100-200-300-400 m váltófutás) lányaink és a döntőben a nagyszerű VII. helyet szerezték meg. A váltó tagjai: Kovács Hanna-Képes Korina Rita-Majnár Luca Rozina-Szabados Kitti. A következő napon délelőtt vette kezdetét a lányok csapatversenye, ahol 60-100 méteres futás, távolugrás és kislabdahajítás várt rájuk. A csapat tagjai, Sánta Viktória Hanna, Kis Panna, Kuzmi Kira, Képes Korina Rita, Orosz Janka, Szabados Kitti. Sikerrel véve az akadályokat, izgatottan vártuk az eredményhirdetést, ahol iskolánk lány többpróba csapata az ország II. legjobbjának bizonyult, megszerezve ezzel az ezüstérmet. A csapatverseny eredményhirdetése után országos bajnokot avattunk. Szabados Kitti nem talált legyőzőre az egyéni összetett versenyben I. helyezett lett és nagy örömünkre országos diákolimpiai bajnokként vehette át az aranyérmet és az oklevelet a már négyszeres megyebajnok sportolónk. A késő délutáni verseny résztvevője volt még a fiatal Szurmai Ábel, aki 600 méteres síkfutásban versenyzett a népes mezőnyben és a kiemelkedő IX. helyen zárta a versenyt. Gratulálunk a résztvevőknek az elért kiemelkedő sportsikerekhez, köszönjük, hogy öregbítették iskolánk hírnevét és kívánunk nekik további szép eredményeket a jövőben! Hajrá BSI! Szép volt Lányok és Ábel!

nyárádiákol csapat3

nyárádiákol csoport 2

nyárádiákol szóló2

nyárádiákol

nyárádiákolcsoport

Köszönjük a Nyárádi Ifjúságért Közalapítvány tanulóink versenyeztetésére nyújtott támogatását! Köszönjük Gallik Gábor testnevelőnek a tőle megszokott áldozatos felkészítő munkáját.

 

beküldött hír