Papi lelkigyakorlat Egerben

Dr. Korzenszky Richárd bencés szerzetes, a Tihanyi Bencés Apátság volt elöljárója tartott lelkigyakorlatot az Egri Főegyházmegye lelkipásztorai számára.

Hagyományosan minden év júniusában lelkigyakorlatot tartanak az Egri Főegyházmegye lelkipásztorai számára. Az idei 3 napos lelkigyakorlatot Dr. Korzenszky Richárd bencés szerzetes, a Tihanyi Bencés Apátság volt elöljárója tartotta. Mint fogalmazott: mindenkit kivétel nélkül, akár vallásos, akár nem, érdekelnek a létezés kérdései, ha komolyan veszi saját életét. Miért élek, miért most élek, mikor lesz az életemnek értelme? Akkor, ha bekebelezek mindent, vagy akkor, ha tudok ajándékozni? Tudom-e ajándékként fogadni az életet és, ha lelkipásztor vagyok, hozzá tudom-e segíteni a rámbízottakat, hogy észrevegyék: az élet ajándék?

Különösen fontos, hogy a mai kor kihívásai között is egyértelmű iránymutatást adjon az egyház minden ember számára, használva a különböző médiumok, a televízió, az internetes felületek nyújtotta lehetőségeket – hangsúlyozta a szerzetes. A lelkigyakorlat Bélapátfalván, az Apátsági Templomban közös szentmisével zárul.

 

Szent István Televízió, Pap Ildikó, Federics Róbert