Papi találkozó Bélapátfalván

 

Szent László király ünnepén tartották az Egri Főegyházmegye papi lelkigyakorlatának záró szentmiséjét Bélapátfalván, az apátsági templomban. Dr. Martos Levente Balázs, a Szombathelyi Egyházmegye felnőttképzési püspöki referense szentbeszédében elmondta: Isten lelke vezet bennünket, s ezt engednünk, erősítenünk kell, hogy valóban Ő alakítson bennünket. 

Újra és újra fel kell szítani a hivatás tüzét.  Az apátság falai között a történelem magával ragadja az embert, de ezzel együtt a jövőbe tekintve kell terveznünk életünket, Isten felé fordulva.

A szentmisében a főpásztor és a papság közösen imádkozott az elhunyt lelkipásztorokért. Ternyák Csaba egri érsek köszönetet mondott a papságnak az elmúlt egy esztendő erőfeszítéseiért, s  bíztatta a lelkipásztorokat az evangelizációra. A főpásztor a helyszínre utalva elmondta: egyik elődje, Kádár érsek teremtette a bélapátfalvai papi találkozó hagyományát, mely jó alkalom arra, hogy megkeressük gyökereinket. A hajdan itt imádkozó szerzetesek nagyban hozzájárultak az egyház megerősítéséhez, s az ő tüzüket viheti innen magával mindenki. Ternyák érsek köszöntötte a jubilánsokat, a vas-, arany- és ezüstmisés papokat.

A szentmise végén Ficzek László helynök kihirdette a 2019. augusztus 1-től érvényes személyi változásokat, melyekről IDE KATTINTVA kattintva lehet bővebben tájékozódni.