Pünkösdi családi nap Füzesabonyban

"Június 8–án családi napot tartott egyházközségünk a plébánia udvarán, amelyen mintegy 70 gyerek és 30 felnőtt vett részt. Ezen a napon a szülők mellett a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola pedagógusai is segítettek a rendezvény gördülékeny lebonyolításában.

A családi napot közös ima nyitotta meg, amit színes programok sora követett. A gyerekek karkötőfonás, papírhajtogatás, rejtvényfejtés, arcfestés, csillámtetoválás közül válogathattak. A kézműveskedés és a rejtvényfejtés témája a pünkösd ünnepéhez kapcsolódott.

A gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt lehetőségük volt pingpongozni, focizni, csocsózni, trambulinozni. Eközben a szülők egy csoportja gondoskodott az ebédről. Az üstben főzött krumpligulyás rendkívül ízletes volt. A délután sorversenyekkel, énektanulással folytatódott. Mindenki élménygazdagon távozott a nap végén.

Újszerű élmény volt a nyitott plébánia, ami közelebb hozta az egyház életét a családokhoz. Köszönjük Papler Pál plébános atyának a lehetőségért, hogy ezt a rendezvényt a plébániaudvaron bonyolíthattuk le. Szintén köszönet jár Ötvösné Perge Edit pedagógus, hitoktatónak és hitoktató társainak, akik motorjai voltak az egész összejövetelnek. A szülőkben és a gyermekeben is megfogalmazódott az igény hasonló programokra, erre való tekintettel tervezzük, várjuk a folytatást!" - írta Nagy Péter képes beszámolójában.