Rendhagyó lelki nap Gyöngyösön

09

Rendhagyó lelki napot tartottak az alapításának 60., egyházi fenntartásba vételének 10. évfordulóját ünneplő Gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégiumban.

01

Benyovszky Péter igazgató a Szent István Televízió kérdésére elmondta, hogy évek óta tervezték egy ilyen lelki nap megvalósítását, de szinte lehetetlennek tűnt 30 felszentelt papot, szerzetest Húsvét előtt, ugyanarra az időpontra elhívni. Nagy öröm az intézményvezető számára, hogy idén ez sikerült.

03

A diákok amellett, hogy 15-20 fős csoportokban megismerhették a papi és a szerzetesi élet örömeit, kihívásait, segítséget kaptak saját útkeresésükben is.

10

A rendhagyó órákat követően a tanulók szentmisével zárták a napot. A Szent Bertalan Templomban Harangi Tibor atya, a Budapest-Terézvárosi Szent Teréz plébánia káplánja szólt a diákokhoz. Az alsóvárosi ferences templomban Nagy Bálint jezsuita szerzetes a tékozló fiúról szóló példabeszédet járta körül homíliájában. Mint mondta, sok ajándékot, az otthonunkat, tanulási lehetőségeinket, szüleink segítségnyújtását természetesnek vesszük. Nem szabad azonban elfelejteni hálát adni mindezekért. Nem baj, ha kritikusok vagyunk és keressük a helyünket a világban, azt, hogy hol kapunk szeretetet, hol tudjuk letenni a nehézségeket. Tudnunk kell, hogy Isten is keresi a találkozás lehetőségét velünk. Ő is elindul felénk és tárt karokkal fogad minket, megtérő bűnösöket, mint a hazatérő tékozló fiút fogadta az apja.

A diákok lelki élményekkel gazdagodva tértek haza a programokról.

Pap Ildikó

kép: Szent István Televízió - Federics Róbert