Szalók helyett

 

Az 1982 óta, minden év júliusának harmadik hetében megrendezett Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlatot a ránkbízottakért érzett felelősségtől vezérelve az ismert okok miatt idén nem tartjuk meg – olvasható az Egerszalóki levélben.

2021. július 15-18. között naponta közzétesznek egy-egy rövid videót a Szent István Televízió Youtube csatornáján és Facebook oldalán Szalóki üzenetek 2021 címmel. A család témaköréhez kapcsolódóan Kerényi Lajos atya, Pindroch Csaba színművész, Gável András zenész és a Bozsik házaspár: Bozsikné Szemes Otília és Bozsik Zoltán rövid tanúságtételeit nézhetik meg az érdeklődők. Jövőre pedig, minden reményünk szerint, újból találkozhatunk személyesen is Egerszalókon – írja levelében Kerényi Lajos atya, a lelkigyakorlat vezetője.

Vizi János atya, az egri Főegyházmegye ifjúsági referense a Szent István Rádiónak úgy fogalmazott: jelképesen tudunk csak üzeneteket eljuttatni a fiatalok számára, mivel a személyes találkozás most nem valósulhat meg. Az online megoldások nem pótolják a találkozót, de mégis fontos, hogy kapcsolat maradjon. Fontos lépés, hogy ifjúságpasztorációs régiók alakultak Ternyák Csaba egri érsek szándékára és feladatunk ezt tartalommal megtölteni – tette hozzá a lelkipásztor.