Szent Erzsébet-ünnep és szentségimádás Jászalsószentgyörgyön

Árpád-házi Szent Erzsébet égi születésnapját a szeretet jegyében ünnepelte a Jászalsószentgyörgyi Katolikus Karitász közössége.

Mint minden évben ezen a napon tartós élelmiszer gyűjtése kezdődik, melyet a rászoruló családoknak adnak át a csoport tagjai - közölte Tési Ildikó, hit-és erkölcsoktató pedagógus. A korábbi szokástól eltérően novemberben pénzadomány gyűjtést tartottak. A hívek vasárnapi perselypénz – adományának teljes összege eljutott ahhoz a helyi kétgyermekes családhoz, akik lakástűz következtében nemrég veszítették el otthonukat. Noha nem nagy összeg gyűlt is össze, de éreztük, hogy a család nagy örömmel fogadta. Az adományozók sem mentek el üres kézzel a templomból, mert mindenki vihetett haza a megszentelt cipókból és a Szent Erzsébetet ábrázoló kis kártyákból.

2021. november 20-ánSoós Tamás plébános négy egyházközségének lelkes hívei is csatlakoztak  a világméretű szentségimádáshoz Krisztus Király előestéjén. A Jászalsószentgyörgy, Jánoshida, Jászboldogháza és Alattyán hívei közösen imádkoztak, adtak hálát az Oltáriszentség előtt a jászalsószentgyörgyi Szentháromság templomban.