Szent Miklós Nap a törökszentmiklósi Bercsényiben

Szent Miklós püspökre emlékezve idén is megtartottuk a Bercsényi Miklós Katolikus Gimnázium és Kollégium, Általános Iskola,Óvodában immár hagyománnyá fejlődött Szent Miklós Napunkat.



Az összes tagintézményünk mintegy 700 gyermeke , illetve pedagógusok,munkatársak, vendégek vettek részt az ünnepségen, melynek méltó helyszíneként katolikus templomunk és a templom előtti tér szolgált. Ft.Bordás Péter atya tartotta az intézményi misét, melyen szólt a szeretet hatalmáról, Szent Miklós püspökről,aki szeretetével,az emberek szolgálatával megdicsőítette Istent az emberek között. Ezt követően a téren meghallgattuk a Salve Regina katolikus egyházi kórus előadását, azzal a nem titkolt céllal, hogy tanévünk jelmondatához - „Aki énekel,kétszeresen imádkozik” –kapcsolódva diákjaink is kedvet kapjanak a többszöri találkozáshoz a kórussal egy-egy közös éneklés erejéig.

A kórus szívet melengető előadását saját gyermekeink szereplése követte. Óvodásaink,általános iskolásaink és gimnazistáink is Szent Miklós püspökhöz kapcsolódó műsorral készültek. Rendezvényünk végén mindenkit vártunk egy-egy pohár teára és süteményre. Igazán méltó módon és helyen emlékeztünk ebben az évben is Szent Miklós püspökre. Köszönet ezért Péter atyának, a diákoknak, a felkészítő tanároknak és minden segítőnek.

Kocsis Erzsébet intézményvezető