Szent Miklós Püspök „kései utóda” járt Jászberényben

Nagy volt az izgalom „Mikulás Napján”, iskolánk, a Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Óvoda, Kéttannyelvű Általános Iskola, Középiskola és Kollégium alsó tagozatos tanulói között, akik már reggel nyolc óra előtt sorakoztak a tornaterem előtt a Mikulásra várva.

Immár hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a Mikulásnak, a többi alsó tagozatos kisdiáknak, a harmadik évfolyamosok készülnek egy kedves kis műsorral.

Nem is sokáig kellet várni a” Szent Miklós püspök kései utódára”, hiszen percek múlva megérkezett krampuszaival. Hatalmas taps, és öröm kísérte bejövetelüket.

Ezt követően kezdetét vette a harmadik osztályosok műsora. Volt itt ének, trombita, furulya, vers és még sokáig sorolhatnám a színes skálát. A Mikulás, a többi gyermekkel együtt,  tágra nyílt szemmel  figyelte a produkciókat. A műsor végeztével természetesen mindenki megkapta várt ajándékát és egy évre búcsút vett piros kabátos fehér szakálas vendégünktől.

E kedves „kis” Mikulás műsort Iskolánk három tanárnője szervezte: Tóthné Bagó Zsuzsanna, Rohonczy Bernadett, és Erős Erzsébet.

A mikulás csomag mellé legkisebb diákjainknak  másik meglepetéssel is kedveskedtünk.. „Kézen fogtuk” őket és elvittük a moziba. Egy megható kis filmet néztünk meg, melynek címe: Polár Expressz. 

A történet szerint:

„Tizenéves főhősünk már majdnem biztos benne, hogy a Mikulás nem létezik és a Karácsony csak a szülők trükkje, amikor az éjszaka közepén hatalmas robajjal csillogó vonat áll meg a házuk előtt. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polár Expressz pöfögve megindul apró, pizsamás utasaival az Északi- sarkra, hogy részesei lehessenek annak az ünnepi pillanatnak, amikor a Mikulás a manók jelenlétében átadja az általa választott gyermeknek az első karácsonyi ajándékot.”

Kelemen Csilla