Szent Orbán napi virtuális zarándoklat

Szent Orbán nap 2020

Élő televíziós és internetes közvetítés a monoki Sarlós Boldogasszony templomból

 

Bonum TV

  1. május 25., hétfő 9:30-13.00

https://katolikus.tv/elo-adas/

 

A Tokaji Borbarátnők Társasága Monok Önkormányzat közreműködésével hegyaljai települések, egyházi és világi közösségek bevonásával 2013 óta minden esztendőben Orbán napjához (május 25.) kötődően megemlékezik a szőlészek, borászok, kádárok és valamennyi borászattal foglalkozók védőszentjéről, Szent Orbánról.

 

A Tokaji Szent Orbán Zarándoklat célja Szent Orbán csontereklyéjének megismertetése és a védőszent kultuszának újraélesztése a Tokaji Borvidéken és az egész országban. Eddig 7 alkalommal került a zarándoklat megrendezésre, amikor a 2-3. század fordulóján élt szent életű püspök Monokon, a Sarlós Boldogasszony római katolikus templomban őrzött ereklyéje a Borbarátnők vezetésével „bejárja” Tokaj Hegyalját, és a zarándokok településről településre a helyi hívők közösségével együtt kérik áldását földjeinkre.

 

2020-ban megváltozott a világ, a koronavírus járvány miatt fizikálisan elmarad a zarándoklat. De Szent Orbán áldását most is kérjük! A Bonum TV (EWTN) támogatásával lehetőségünk nyílik, hogy az idén is tehessünk egyfajta lelki zarándoklatot Tokaj-Hegyaljára, megismerkedhessünk Szent Orbán és az ereklye történetével, betekinthessünk a borvidék életébe, és közös fohásszal kérjük a Szent közbenjárását.

Szent Orbán napján, május 25-én, hétfőn a Bonum TV délelőtti műsorában a témához kötődő programokat nézhetünk meg, és bekapcsolódhatunk a monoki Sarlós Boldogasszony római katolikus templomban 12 órakor kezdődő, Szent Orbán tiszteletére felajánlott szent mise élő közvetítésébe.

 

 

 

Szeretettel hívunk, várunk minden kedves érdeklődőt!

Csatlakozzon hozzánk, és a Bonum Televízió élő közvetítésével legyen részese Ön is

a Tokaji Borbarátnők 2020-as Tokaji Szent Orbán napi virtuális zarándoklatának.