Szentéj – Pünkösd Sátoraljaújhelyen

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Szentéj elnevezésű pünkösdi virrasztást a sátoraljaújhelyi Szár-hegyen, június 8-án. A Hegyközi Karizmatikus Megújulás által szervezett esemény ünnepi miséjét ezúttal Ternyák Csaba egri érsek celebrálta.

A főpásztor rámutatott: azért imádkozunk, hogy állítson helyre bennünket, újítson meg bennünket Isten Szent Lelke. Ez a megújulás, a Léleknek való átadás néha szenvedést kíván, mert képes arra, hogy meghajlítson bennünket. Ugyanakkor felemeli szívünket, gyógyít és megújít, s ezen a helyen is érezzük, hogy Isten Lelkének a lehelete jár át bennünket.

A szentmise után tanúságtételeket hallhattak a részvevők, majd Szabó József atya tanítása következett. A Egri Érseki Papnevelő Intézet spirituálisa beszédében többek között arra hívta fel a figyelmet, hogy a hívő embereknek meg kell nyitni szívűket, hogy a Szentlélek működni tudjon életükben. Ahogy fogalmazott, a mindennapokban sokszor észre sem veszi az ember, hogy mennyi isteni kegyelem veszi körül. Ha azonban befogadóvá válik, az egész élete megváltozik.

A Szentlélek-várás az egész éjszakán át tartó szentségimádással, rózsafüzér imádsággal folytatódott. A virrasztást követően hajnali szentmisével zárult, a Szentéj.