Szinodális találkozó - részletes program

szinódusi logó

Mint ismert, 2021. október 10-én a Szentatya ünnepélyes szentmisét mutatott be a 2023-as püspöki szinódus tizenhatodik rendes közgyűléséhez vezető folyamat megnyitása alkalmából a Szent Péter-bazilikában.  Október 17-én valamennyi egyházmegyében elindították a szinodális folyamatot. Az Egri Főegyházmegyében Ternyák Csaba egri érsek a bazilikában a 10 órai szentmisén hirdette meg a 2023-ig tartó folyamat kezdetét.

Ezt követően a főpásztor vezetésével munkacsoport alakult a különféle területek szakértőinek bevonásával, több lépcsőben megfogalmazták a kérdéseket és meghatározták a célcsoportokat. Az újévi körlevél a folyamat részleteiről, a teológiai és gyakorlati alapvetésekről adott összefoglalót, és kijelölte a feladatokat.

Február végéig küldték vissza a közösségek és az internetes felületen választ adó hívek a kérdéssorra adott válaszokat, melyek összegzése április végére készült el.

A folyamat zárásaként Szinódusi találkozót tart az Egri Főegyházmegye 2022. május 7-én, a bazilika felújítása miatt Mezőkövesden, a Jézus Szíve templomban.

A részletes program:

 

9.00  érkezés és regisztráció
9.30  Laudes (kispapok vezetésével)
10.00  érseki szentmise
11.15  a szinodális dokumentum bemutatása
11.35  tanúságtételek
12.30  érseki zárszó és áldás, himnuszok, majd ebéd a Szent István Katolikus Általános Iskolában
13.30  Loretói litánia