Táboroznak az Egri Főegyházmegye intézményeinek diákjai

Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben címmel sikeres pályázat keretében ezen a héten és a jövő héten napközis és bentlakásos táborokat szerveznek az iskolák diákjainak 2021. június 21 és július 3. között.

Szerencsi Bólyai János Katolikus Általános iskola igazgatója Gaszperné Tilman Edina a Szent István Rádió kérdésére elmondta: a táboroztatás óriási lehetőség a hasznos szabadidő eltöltéséhez, értékes programom megvalósításához. Napközis és bentlakásos formában az intézmény 195 tanulója és 21 pedagógusa vesz részt ebben.

A pályázat segítségével több tematika közül lehet választani, itt a sport, a környezetvédelem, teremtésvédelem, a nemzeti identitás erősítése, az idegen nyelv és a közlekedési ismeretek kerültek előtértbe, s egynapos kirándulásokat is szerveznek a témákhoz kapcsolódva. Az igazgató elmondta még, játékos formában nyílik lehetőség a kompetenciafejlesztésre, de természetesen a keresztény értékek is jelen vannak, volt tábori hittanóra és szentségimádás is.

 

A táborokat az EFOP-3.3.5-19-2020-00025  „Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program megvalósítása az Egri Főegyházmegye intézményeiben”című projekt keretében valósítják meg.

 

Debnár Ádám

kép: Facebook