Templomfelújítás Felsőzsolcán

Ternyák Csaba egri érsek szentelte és áldotta meg az évközi 19. vasárnapon Felsőzsolcán a római katolikus templom átfestett toronysisakját valamint a felújított plébániaépületet.

A Keresztelő Szent János tiszteletére felszentelt templomban bemutatott ünnepi szentmisén Ternyák Csaba egri érsek úgy fogalmazott: fontos, hogy életünk olyan célt kapjon, ami túlmutat a halálon és egyedül Jézus Krisztus állít elénk ilyen célt. Jézus bíztat bennünket, tudva, hogy örök életre hívott meg bennünket. Az evangéliumra utalva kiemelte: a földi javak lehetőséget adnak arra, hogy jót tegyünk, s itt az egyházközségben is vannak olyanok, akiknek fontos a közösség, ez a plébánia, s áldoztak azért, hogy az épület megszépüljön. A plébánia felújítása arra emlékeztet bennünket, hogy a jövőre is kell gondolnunk.

 

Az ünnepi szentmise végén a helyi plébános Deli Lajos atya fejezte ki köszönetét az anyagi támogatásért és a lelki támogatásért a főpásztornak és a híveknek. Elmondta még: a hívek a plébánia és a templom megújításáért sok áldozatot hoztak, s elődje is tett komoly erőfeszítéseket, ő indította el a munkát. A lelkipásztor köszönetét fejezte ki a kivitelezőknek és az önkormányzatnak is.

A szentmise után az ünnepség a felsőzsolcai római katolikus plébánia udvarán folytatódott, ahol Ternyák Csaba egri érsek megáldotta  a megújult épületet és környezetét. A főpásztor köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak azért, hogy forrásokat biztosít az egyházi épületek, templomok felújítására.