Teremtésvédelmi Nap Egerben

 

A Katolikus Egyház kiemelten fontosnak tartja az Isten által teremtett világ védelmét, s ennek jegyében a teremtésvédelem gyakorlati megnyilvánulásait.

Ferenc pápa Laudato si' (magyarul: Áldott légy) kezdetű, az Isten által, minden teremtmény közös otthonának teremtett világ gondozásáról 2015-ben kiadott enciklikája a természeti, emberi környezet megőrzését és ápolását sürgeti.

Az enciklika szellemében Dr. Ternyák Csaba egri érsek 2017. március 25-ére, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére Teremtésvédelmi Napot hirdetett. Ennek jegyében az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények környezetvédő és szépítő akciókat szerveztek, amelyek azóta is folytatódnak.

Március 23-án, szombaton délelőtt 9.00 órától az az idei Teremtésvédelmi Nap keretében az egri katolikus iskolák az Egerből Egerbakta felé vezető 24-es főút, hagyományos egri elnevezéssel a „Vörös-kereszt” melletti szemetes földterületet tisztítják meg. A programon személyesen részt vesz az egyházmegye főpásztora, Dr. Ternyák Csaba is. Az akció végén a megtisztított területen egy figyelemfelhívó táblát helyeznek el a résztvevők.

Az Egri Főegyházmegye kezdeményezését támogatja az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Városgondozás Eger Kft.