Tiszteletbeli rádiósok lettek az egri szeminaristák

A koronavírus-járvány miatt hosszabb ideig nem voltak nyilvános istentiszteletek, így sok hívő talán lelki táplálék nélkül maradt volna, ha a média nem közvetíti a szertartásokat. A Szent István Rádió március közepétől az Egri Érseki Papnevelő Intézetből közvetítette a reggeli 7 órás szentmisét, s a helyzetre való tekintettel délután 17 órakor is volt liturgia és a rózsafüzért  is az intézmény elöljárói és  növendékei imádkozták.  Májustól a litánia is a szemináriumból szólt. A kispapok az „Egri Szeminárium” Facebook oldalon is megjelenítették a szertartásokat.

Szolgálatukért május 29-én Bérczessy András, a Szent István Rádió és Televízió igazgató-főszerkesztője mondott köszönetet a szeminárium kápolnájában. Az intézmény lakói egy oklevelet kaptak, mely tanúsítja, hogy rádiós szolgálatukért a közösséget „tiszteletbeli és örökös rádiósokká” fogadta a szerkesztőség.

Mint elhangzott: nagyon fontos missziót teljesítettek a szeminaristák, nehéz időszakban adtak kapaszkodót embereknek. Az igazgató elmondta, korábban közösen tervezték, hogyan lehetne az intézmény nyílt napját a médián keresztül hirdetni, bemutatni, most ez a szolgálat Isten szándékának megfelelően tökéletes képet adott a külvilágnak a szemináriumról.

 fotó: Birincsik Márton