Több mint 2100 elsőéves kezd ősszel az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen

Líceum 2019_Balogh Tibor

Augusztus 24-én hirdették ki a 2022-es pótfelvételi ponthatárait. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képzéseire több mint 400-an jelentkeztek, közülük 305-en kezdhetik meg tanulmányaikat az intézményben.

Az idei általános felvételi eljárásban 1810-en nyertek felvételt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemre. Szeptemberben azonban több mint 2100-an kezdhetik meg tanulmányaikat az intézmény falai között a sikeres pótfelvételinek köszönhetően. Azok ugyanis, akik első körben nem kerültek be a megjelölt egyetemre, augusztus 5-éig újra benyújthatták jelentkezésüket. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képzéseit a pótfelvételi során több mint 400-an jelölték meg, közülük 305-en nyertek felvételt.

A jelentkezők 2/3-a – mintegy 200 fő – a levelező tagozatot választotta. A legnépszerűbb képzési területnek ezúttal a pedagógusképzés bizonyult, ezen belül pedig gyógypedagógia szakra kerültek be a legtöbben mind Egerben, mind Jászberényben. Emellett a sporttudományi-, a gazdaságtudományi és informatikai képzés mellett is sokan tették le voksukat.

forrás: EKKE sajtó