Új tagok jelentkezését várja az Egri Érseki Fiúkórus

fiúkórus totál jubileumi 10 érsekkel

Az Egri Érseki Fiúkórus fennállásának 10. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi koncert


Az egyre nagyobb elismerésnek örvendő Egri Érseki Fiúkórusban az érettségizők, végzősök miatt megcsappanna a létszám, ezért hirdetnek felvételt.

– 2011. augusztus 20-án kaptuk meg az alapító okiratot dr. Ternyák Csaba egri érsektől, majd két felvételi meghallgatás után 9 fővel indult el a közös munka – emlékezett vissza a kórusvezető. Schmiedmeiszter Szilvia hozzátette, eltelt 11 tanév, szeptemberben már a 12-et kezdi meg az énekkar. – Sok tagja volt, 6-tól 20 éves fiúk. Most sokan végeznek, érettségiznek, csökkeni fog a létszám, ezért új tagokat várunk – mondta el.

6 és 10 év közötti fiúk jelentkezését várják, egy olyan csapatba, amelynek tagjait a zene szeretete és a közös éneklés öröme tart össze. A próbákat hétfőn és csütörtökön kora délután, a tanítása napot követően tartják Eger Belvárosában. Jelentkezni az egerfiukorus@gmail.com e-mail címen lehet.

Az elmúlt évek során létszámuk 16 főre nőtt és az akkori egyszólamú énekléstől már a stabil háromszólamú kórusművek megszólaltatásáig is eljutottak. Műsorukat a magyar és világi kórusirodalomból válogatják mind liturgikus, mind pedig világi témákban. Énekelnek magyar, latin, angol, német valamint finn nyelven is, ha azt egy felkérés megkívánja. Legkedvesebb feladat a kórus számára, ha a környező települések meghívásainak tesznek eleget, hiszen a legkedvesebb fogadtatás mindig itt várja a gyerekeket.