Véradást szervezett a Szent István Rádió és Televízió

Ötödik alkalommal szervezett véradást a Szent István Rádió és Televízió 2020. szeptember 28-án. Ezúttal 32-en jelentkeztek az önzetlen segítségnyújtásra.

 

Először 2016-ban szervezett véradást a Szent István Rádió és Televízió, a szerkesztőség korábban is igyekezett népszerűsíteni a véradó mozgalmat, s 5 évvel ezelőtt megszületett a döntés arról, hogy a gyakorlatban is tesznek az ügyért. A cél az, hogy – katolikus médium lévén – a tevékeny szeretetre is felhívják a figyelmet. Azóta hagyománnyá vált a program, mely az első alkalom után az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpontban kap helyet minden ősszel, így állandó elemként szerepel a Vérellátó, a Vöröskereszt és persze a hűséges donorok naptárában. Idén a koronavírus-helyzet miatt sokkal szigorúbbak az előírások véradáskor – tudhattuk meg Szepesi Ágnes véradásszervező koordinátortól, aki elmondta, belépéskor a szükséges tájékoztatást követően megmérik az érkezők hőmérsékletét és elvégzik a kötelező kézfertőtlenítést. Ebben az időszakban nem léphetnek be kísérők a donorokkal a véradás helyszínére.

A véradóknak kis ajándékcsomaggal köszönték meg a szervezők a véradást. Idén 32-en jelentkeztek az önzetlen segítségnyújtásra, ez a szakemberek szerint a körülmények figyelembevételével jó eredménynek mondható, így biztosan várható, hogy a Szent István Rádió és Televízió szerkesztősége jövőre is megszervezi szokásos őszi véradását. A programot a Területi Vérellátó, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és az Egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont támogatta.