Világméretű szentségimádás

 A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkársága az Eucharisztia ünnepéhez, úrnapjához kapcsolódva június 22-re világméretű szentségimádást hirdet, hogy együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon.

A szentségimádási lánchoz tavaly 6 kontinens 45 országának 900 helyszínén több tízezer ember csatlakozott. Az idei eseményre a Corpus Domini honlapon keresztül lehet jelentkezni. corpusdomini.iec2020.hu. Az eseményhez Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek írt köszöntőt: „Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz »minden nap, a világ végezetéig«.

Az Úrnapi szentségimádás Egerben a Szent Bernát Ciszterci Templomban lesz (Széchenyi u. 15.)  2019. június 22, szombat, 17:00 órától, melyet a Szent Róbert Ciszterci Konvent közösség szervez.

A szentségimádásra szeretettel hívják a testvéreket, hogy lélekben találkozzanak az Eucharisztiában valóságosan jelen lévő Úr Jézussal, és kegyelmi ajándékait befogadva gazdagodjanak.