Zarándokúton az EKKE Gyakorlóiskola pedagógus közössége

gyak zarándoklat
"Uram, adj nekem hálás szívet, hogy észrevegyem: több okom van a hálára, mint a panaszra..." (Szent II .János Pál pápa imája - részlet)
Lelki fejlődésünk útját járva, hálás szívvel gondolunk vissza a 2024. júius1-2 napján megvalósult zarándokutunkra, mely iskolalelkészünk főtisztelendő Kovács József atya közbenjárásának köszönhetően valósulhatott meg. Utunk Pannonhalma-Mihályi-Győr településekre vezetett.
"Ora et labora" hangzik az ősi bencés jelmondat, melynek évszázadokon át képviselője, a 21. század kihívásainak is megfelelő Pannonhalmi Főapátság. Lenyűgöző tárlatvezetés keretében ismerhettük meg az apátság történetét a bencés szerzetesrend hagyományait, napjainkban betöltött szerepét. Borászati bemutató keretében megtudtuk és megtapasztaltuk, hogy a hemina az a mérték, ami "segít közelebb kerülni Istenhez, de nem enged elszakadni a földtől".
Ezt követően -a Rábaköz szívébe- Mihályiba utaztunk, ahol szentmise keretében adtunk hálát az Úrnak, a sok jóért, amit a nap során kaphattunk és élhettük át a helyiek vendégszeretetét. A szállásunk a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban volt, amiért szintén hálásak lehetünk.
A második napot Győrben a nemzeti emlékhelyként számotartott Káptalandomb bejárásával töltöttük, melyet háromszoros búcsújáró helyként tisztelnek. Július 2-a Sarlós Boldogasszony ünnepe, ezért napindító szentmisénket a székesegyház Kegyoltáránál, a Könnyező Szűzanya kegyképénél tartottunk. A Szent László Látogatóközpont kiállításainak megtekintésével Szent László lovagkirályunkra és Boldog Apor Vilmos püspök, vértanúra emlékeztünk.
A közösen eltöltött idő, az együtt megélt lelki feltöltődés erősítette közösségünket, élményekkel gazdagított bennünket.
Bízunk a folytatás lehetőségében!
 
forrás: Eszterházy Károly Katolikus Gyakorlóiskola Facebook oldala