Zöld hét és Szent György-napi vásár Egerben

SZI Föld napja

A  Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, AMI diákjai meghívást kaptak az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem által szervezett Zöld Hétre, mely a fenntarthatóságról, környezetünk védelméről szólt. A 4. osztályosok részt vettek az esemény megnyitóján a Líceum aulájában és az ott megrendezett flashmob-on.

A rendezvény szervezői rendhagyó tanórákat tartottak az iskolában, melynek témái „Elektromos eszközök a háztartásban”, valamint a „Fenntartható közlekedés” voltak. A diákok részt vehettek a témával kapcsolatos rajz és fotópályázaton, a díjazott diákok a Líceum épületében ünnepélyesen vehették át megérdemelt okleveleiket és egy kiránduláson is részt vehettek

Az alábbi szentimrés gyerekek vettek részt a díjátadó ünnepségen:

Bozsik Anna 4.d

Tóth Sarolta 4.d

Kun Krisztina 4.d

Papp Lilla 4.d

Erős Gergő 4.a

Bocsi Áron 4.a

Balázs Gellért 4.a

Barta Miklós 4.a

Nagy Csaba 4.a

Bíró Nóra Sára 4.b

SZI botanikus 

A Zöld Hét keretében, felsős diákok közül több osztállyal is részt vettek a "Városi vadvilág" c. rendezvényen, melyet az Egyetem Botanikus Kertjében tartottak. Sok olyan élőlénnyel ismerkedhettek meg a fiatalok testközelből, amelyek előfordulnak a városokban, csak nem nagyon figyelünk rájuk, vagy már megszoktuk őket. Játékos formában sok érdekességet is megtudhattak ezekről az élőlényekről, közben a  Botanikus Kert ösvényeit is bebarangolták, ahol különleges növényeket, de fűszernövényeket is felfedezhettek.

Az alsós gyerekek, pedagógusaik segítségével virágba borították a Deák utcai épületet, köszönhetően a szülők által beküldött sok virágnak. Április 22-én a 7.e osztály tanulói önkéntes segítőként vettek részt a városi civil szervezetek által szervezett Föld napi rendezvényen a Civil Közösségek Házában. A gyermekek lelkesen segítettek virágültetésben, kézműveskedésben, sátorállításban,  a tájékozódó futás lebonyolításában. Ezzel a munkával is szerették volna felhívni az emberek figyelmét a Föld védelmének fontosságára!

 

Szent György-nap

SZI György 2

Április 24-én tartotta az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda, AMI  a már hagyománynak számító Szent György-napi jótékonysági vásárát az idegennyelvi munkaközösség szervezésében Az iskola 5. és 6. évfolyamos diákjai ezen a napon céheket alapítanak és árulják a saját maguk készítette, vagy a szüleik által felajánlott portékákat. A vásári forgatag része egy 10 állomásból álló lovagi torna is, melyre 10 csapat nevezett. Kipróbálhatták magukat ügyességi, logikai és különféle játékos feladatokban.

SZI György 1

Az eseményre meghívták a 4. évfolyamos diákokat is, akik ügyesen helytálltak  a próbatételeken.  Az idei vásáron rendkívül kreatív és ötletes árukat vásárolhattak arany, ezüst és bronz dukátokért. 

 

beküldött hír

 

 

beküldött hír