Adventi Gyertyagyújtás Egerben

 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is adventi koszorú ékesíti az Egri Érseki Palota – Látogató központ udvarát, amelynek első fénye december 2-án gyulladt ki. A rövid ünnepi műsor részeként Pásztor Pascal egri plébános szólt néhány mondatot a Krisztus várás időszakáról. Mint elmondta, az Isten mindenkire bízott valamit, és rajtunk múlik, hogy ezt gyarapítjuk, és így várjuk a vele való találkozást, vagy félelmünkben elrejtjük. Sokszor csak problémákat látunk magunk körül, azután rájövünk hogy Isten ott van mindenben:

 

 

„Hasonlítunk a kisgyermekével bújócskát játszó édesanyára, aki mindig úgy bújik el gyermeke elől, hogy kint hagy a ruhájából egy darabot, hogy gyermeke - ha keresi - megtalálja.  A megtestesüléssel, aminek ünnepére készülünk, kinn hagyta ruhájának szegélyét, hogy aki keresi, rátaláljon. A megtalálás ezen örömében vagyunk képesek úgy élni, hogy amikor visszatér, éberen találjon abban a tevékenységben, amit maximális bizalommal ránk bízott"-fogalmazott Pásztor Pascal.

 

 

A lelkipásztori gondolatok után az egri Jó Pásztor óvoda növendékei adtak zenés műsort.

Az érseki palota udvarán, adventben szombat délutánonként fél 4-től kezdődnek a fények felgyulladását kísérő ünnepi műsorok.