Adventi orgonakoncert Sajóvárkonyban

Ünnepi orogonakoncert segítette az adventi felkészülésben Ózd-Sajóvárkony egyházközségének híveit. Az eseményről Bokor Péter küldött képes összeállítást, melyet az alábbiakban közlük.

"Adventi orgonakoncert csendült fel az ózd-sajóvárkonyi katolikus templom falai között. Diósi Tamás Dunakesziből érkezett, hogy megörvendeztesse zenéjével a helyi egyházközség híveit. A művész huszonöt éve mestere a sípokat megszólaltató billentyűs hangszernek, jelenleg lakóhelye egyik templomának orgonistája, és tanít a váci zeneiskolában is. Barátja Németh Imre két évvel ezelőtt újította fel a sajóvárkonyi templomi orgonát, Ő ajánlotta az egyháztanács vezetői figyelmébe a művészt, aki többek közt Bach, Liszt, Franck és Denis Bedard egy-egy művét szólaltatta meg az est folyamán. Az orgonista elégedettségét fejezte ki a hangszert illetően.

 „Úgy gondolom, hogy sok településen örülnének, ha hasonló állapotú hangszerük lehetne. Nem mondom, hogy az elmúlt néhány év alatt egy-két hang nem kóválygott el, de nagyon szépen rendbe lett hozva, és nagyon inspiratív a rajta való játék” - fogalmazott Diósi Tamás, orgonaművész.

Köszönjük a művésznek és a szervezőknek ezt a csodálatos adventi estét!"