Az encsi Szent László Általános Iskolai diákjainak sikere

A Teremtésvédelem olyan feladat, amelyen folyamatosan és fáradhatatlanul kell dolgoznunk.

"Földbolygónk, az egyetlen otthonunk, parányi dióhéjként száguld az elnyeléssel fenyegető hullámok között, s mi nem csak feszegetjük a határainkat, hanem elmebetegek módjára mindent megteszünk, hogy a nagy világmindenség hajótörötteivé váljunk!" (Böjte Csaba)

Az elmúlt tanév a Katolikus Iskolákban a Teremtésvédelem jegyében telt, de a feladat folyamatos. Teremtett világunk védelme – a teremtő iránti szeretetből s a magunk és gyermekeink jóléte és biztonsága érdekében – olyan feladat, amelyen folyamatosan és fáradhatatlanul kell dolgoznunk. Az egészséges környezethez hozzá tartoznak a világban minket körülvevő élőlények, az állatok is, amelyek Isten teremtményei.

Az Állatok Világnapját 1931 óta október 4-én ünnepeljük. Ez a nap Assisi Szent Ferencnek, az állatok védőszentjének halála napja. A világnapon ma már nem csak a vadon élő, hanem minden állat védelmére felhívják a figyelmet.

Ennek reményében a 2018-as tanévben a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és a Miskolci Vadaspark megrendezte az Állatok Világnapi versenyét, melyen iskolánk csapata mellett 15 iskola tanulói vettek részt. A felkészülésük során a diákok megismerkedtek a védett és veszélyeztetett állatokkal, valamint élőhelyük védelmének lehetőségeivel. A gazdasági fejlődés mellett az élőlények védelmének lehetőségeivel, helyreállításának és rombolásának megvédésével. A verseny 6 állomásból állt, amelyen érdekes, szórakoztató feladatok várták a tanulókat, amelyet örömmel teljesítettek.

Ezen a versenyen iskolánk, az encsi Szent László Katolikus Általános Iskola tanulói első helyezést értek el. Csapat tagjai: Berencsi Gergő, Budai Dalma, Horváth Milán, Pocsai Ákos, Polgár Sándor Bendegúz Felkészítő tanár: Kisné Kiss Katalin Gratulálunk a szervezőknek a színvonalas verseny megrendezéséért!

KE SZE CSÜ SZO VA
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
2018 November
Előző
Következő