Bocskais siker a bibliaversenyen

A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói a „Biblia – a világ legolvasottabb könyve” című levelező versenyen értek el szép eredményt, hiszen a versenyre nevezett 35 csapatból végül a 2. helyet sikerült megszerezniük.

A versenyen egy 5 feladatból álló feladatsort kellett közösen megoldani a csapattagoknak irodalmi, képzőművészeti, történelmi és közvetlenül a Biblia felépítésére, tartalmára vonatkozó feladatokból, majd különböző projektmunkákat készíteni (tablókészítés, irodalmi mű elemzése illusztrációval, a Tízparancsolat újabb öttel való kiegészítése illusztrációval).

A diákok nagy érdeklődéssel és aktivitással fogtak a feladatok megoldásához. Sok segítséget kaptak hittancsoportos- és osztálytársaiktól.

A csapat tagjai: Ádám Réka, Kékedi Boglárka, Lengyel Gréta és Tóth-Szőke Patrik 11. h osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Zahuczkiné Pereszlényi Zsuzsanna.

Június 12-én, az iskolagyűlésen kapták meg jutalmukat Gál András igazgatótól, valamint elismerését fejezte ki Kocsis Sándor plébános is.