"Digitális élmény" táborban az egri Szent Imrések

(A képre kattintva galéria nyílik!)

Digitális Élmény nevű nyári táborunk, ami a digitális világ témájába vezette be a 6. osztályos tanulókat. A heti programunk célja, hogy a tanulóink Eger érdekességein keresztül ismerjék meg behatóan a blogokat, azok típusaik és képesek legyenek saját, tematikus blogot vagy weboldalt létrehozni, az ahhoz szükséges tartalmat elkészíteni és feltölteni. Mindemellett ismerjék meg a webes kommunikáció etikettjét, írott és íratlan szabályait.

A fő célunk, hogy hét végére váljanak képessé egy tematikus blogot létrehozni és arra tudatosan, tartalmakat gyártani és feltölteni. Ez a tervünk teljes egészében sikerült, minden résztvevőnk készített a csapatával közösen egy blogot, weboldalt, ahova saját tartalmakat gyártottak. A visszacsatolások alapján minden gyermek rendkívül jól érezte magát. A program tematikáját megvalósítottuk, azonban kicsit megfűszereztük néhány érdekes programmal, ami közelebb hozta a gyerekeket, továbbá különféle informatikai jellegű kriptográfiai kincskereső és szelfi-vadász játékkal.

A projektek bemutatás során olyan pozitív visszacsatolásokat kaptunk, aminek őszintén örülünk. Jó páran úgy döntöttek, hogy folytatják a nyáron is, továbbá megszületett az iskola diákblogja is, ahol az iskolai programokat, élményeket fogják bemutatni a gyerekek. Összességében a hét nagyon sikeres volt, aminek rendkívüli módon örülünk.

Egyik diákunk levele: „Igazából sosem gondoltam volna,hogy ilyen blogot vagyok képes szerkeszteni....igazából nem is volt olyan nehéz úgy, hogy mindent lépésről-lépésre vettünk. Tetszetek a feladatok,amiket "lazulás" céljából csináltunk. (A vicces szelfi-vadászat, az izgalmas kódok, a Vadvirág, a fotózások,a Facebook-fal stb.) Jó volt,hogy olyan dolgokat tanulhattunk meg,amiket órán valószínűleg nem. De itt nem csak informatikai tudásra gondolok, hanem lelkire is. Nem számítottam rá,hogy a tábor során ilyen komoly dolgokról is lesz szó...ez egy kellemes csalódás volt. Köszönöm,hogy mindig segítőkész volt, amikor valami nem ment. Segített,ha belegabalyodtam a blogba és századjára is újrapróbálta a blogom hátterét,amikor egyszerűen sehogy nem illett be a kép. Szép nyarat és jó feltöltődést kívánok!”

Pappné Takács Krisztina informatika tanár