Egyházmegyei óvodavezetők értekezlete Egerben

Az Érseki Palota és Látogatóközpontban 2018. január 26-án, pénteken 10.00 órától került sor az Egri Főegyházmegye fenntartásában Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben működő 15 óvoda vezetőinek első fenntartói szervezésű értekezletére. A rendezvényt Dr. Ternyák Csaba egri érsek az egyházmegyei óvodák kiemelkedően fontos nevelési szerepének és az óvodavezetők munkájának elismeréseként hívta össze.
 
Először Juhász Ferenc, az Egri Főegyházmegye intézményfenntartó szervezeti egységének (EKIF) elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően Dr. Ternyák Csaba egri érsek osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel, az egyházi óvodák feladatairól és felelősségéről, majd köszönetét fejezte ki az óvodavezetők, valamint munkatársaik áldozatos munkájáért és az óvodai munkaközösség működéséért.    

Dr. Németh Zoltán, az EKIF osztályvezetője a katolikus óvodák helyzetét és kiemelt szerepét hangsúlyozta a köznevelés rendszerében.

 

G. Nagyné Récsányi Zsuzsanna, a nagykörűi Petrovay György Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda Cseresznyevirág Katolikus Tagóvodájának vezetője vetített képes előadásában, érdekesen és látványosan mutatta be az általa vezetett óvodát és jógyakorlatait.

Psenyeczky-Nagy Klára fejlesztő pedagógus, címzetes egyetemi docens módszertani innováció és személyiségfejlesztés az óvodában címmel tartott, az óvodavezetők által örömmel fogadott szakmai továbbképzést.

A rendezvény utolsó részében az óvodavezetők és a vendéglátó fenntartó képviselői a felvetődött kérdéseiket beszélték meg egy jó hangulatú szakmai konzultáció keretében. A rendezvényt közös ebéd és az Érseki Palota és Látogatóközpont megtekintése zárta.