Egymillió csillag a szegényekért

 

Egerben is kigyulladtak a Katolikus Karitász "Egymillió csillag a szegényekért" kampányának ünnepi fényei. Az akció 1998-ban Franciaországból indult útjára, s ma már 15 ország vesz részt benne évről évre. Cél az, hogy felhívják a figyelmet a társadalom perifériáján élő emberekre, akik napi megélhetési gondokkal küzdenek.

 

 

"Ne szóval szeressünk, hanem tettel!" Idézte Ferenc pápa szegények világnapjára kiadott levelét Füleczki István egyetemi lelkész. Az advent nemcsak az elcsendesedés, várakozás időszaka, hanem alkalom arra, hogy az irgalmasság cselekedeteit gyakoroljuk. – mondta a lelkipásztor.

 

 

„Mikor Krisztusra gondolunk, és a vele való igazi nagy találkozásra, mikor majd véget ér ez a földi élet és ott leszünk az Úr előtt, akkor számomra Krisztus mindig olyan – a Pantokrátor, az ítélő Krisztus – mint a világ legjobb pedagógusa, aki megadta már előre nekünk azokat a vizsgakérdéseket, amiről számot kell majd adni. Mikor adtál nekem enni, mikor adtál inni, mikor fogadtál be, mikor látogattál meg? Isten meghív bennünket a megtérés útjára azáltal is, hogy gyakoroljuk azon emberekkel az irgalmasság cselekedeteit, akiket a Jóisten odaad az utunk elé. Szétnézünk szűkebb-tágabb környezetünkben, keressük, kutatjuk azokat az alkalmakat, amikor tudjuk keresni az irgalmasságot, hogy megtérjünk. Amikor meggyújtjuk ezt a gyertyát, imádkozzunk minden olyan testvérünkért, akinek akár még a fény is hiányzik az otthonából, és sok mindent nélkülöz, Jóisten áldja meg őket, és segítse őket”- fogalmazott Füleczki István.

 

 

Az ünnepi gyertyagyújtáson a pétervásárai Karitász Juniorok Árpád-házi Szent Erzsébet szeretetszolgálatát mutatták be a közönségnek, majd a Mikulás is megérkezett, hogy megajándékozza a gyerekeket.

 

 

A Katolikus Karitász a "Tárjátok ki a szíveteket!" akció keretében tartós élelmiszert, könyvet, játékot, jó állapotú gyermek és felnőtt ruhát gyűjt, amelyet még karácsony előtt eljuttat a rászorulókhoz.