„Együtt testvérként!” Adács - Mezőkövesd

Az Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskolával az EFOP-3.1.8-00183 azonosító számú „Együtt testvérként-iskolaközi szemléletformáló” című pályázat keretében személyes találkozót szervezett Adácson 2018.május 14-15. között.

A kétnapos program alatt sok vidámságban, izgalomban volt része a két iskola tanulóinak. A vendégek fogadása egy Szent László tablókiállítással kezdődött, majd együtt élték át az első délután a „Vizidili”-t az uszodában vagy a humoros röplabda bajnokságot.

A községet is megismerhették egy akadályverseny során, amelyen a két iskola vegyes csapatai vettek részt. A vadregényes sástói Mátra Kempingben szálltak meg a vendégek. Másnap Gyöngyösön újra találkoztak a „testvérek”, ahol megtekintették az egyházi kincstárat. Jó testvér módjára a mezőkövesdiek megosztották a mátrai kalandpark bobpályájára szóló jegyeiket az adácsiakkal, így közösen élvezhették azt. A második nap végén annak reményében búcsúztak el egymástól, hogy egy hét múlva Mezőkövesden találkoznak újra, amire mindkét csapat örömmel készül.