Érseki látogatás a Jó Pásztor Nővéreknél

A Jó Pásztor Nővérek meghívására Gyöngyösorosziba látogatott az egri főpásztor július 2-án. 

Ternyák Csaba elsőként szentmisét celebrált a község templomában. A mai nap Szűz Mária Erzsébetnél tett látogatásának ünnepnapja – emlékeztetett szentbeszédében hozzátéve, az  örvendetes rózsafüzér örömre buzdítja szívünket, életünk legnagyobb öröme pedig az, hogy az Isten jelen van benne. A hit tette örömtelivé Máriának és Erzsébetnek az életét és a hit teszi örömtelivé a mi életünket is, egyedül a hit segítségével vagyunk képesek felülemelkedni az élet számos nehézségén és gondján. Olykor érezzük, hogy lenne okunk szomorúnak lenni, s a hit segíti át az embert a nehéz időszakokon, ezért olyan nagy ajándék számunkra Istenbe vetett hitünk.

Az mise után a közeli rendházba invitálták a főpásztort. A nővérek nagy örömmel és szeretettel készültek az érseki látogatásra. Egy hónappal ezelőtt beszéltem érsek úrral a helyzetünkről és azt mondta a főpásztor, hogy meglátogat bennünket, s ez nagyon nagy öröm nekünk, s fontos, hogy tudunk a jövőnkről beszélgetni – mondta el  Dutra Maria,  a Jó Pásztor Nővérek Kongregációjának magyarországi elöljárója.

A rend legfőképp a szociális területen tevékeny. Számos programjukkal segítik az elesetteket, rászorulókat. Az emberek közt élnek, hogy – elmondásuk szerint – Jézus irgalmas szeretetét a legközvetlenebb módon tudják továbbadni.