Három Nemzedék két napja

A tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskola  hagyományos tanévzáró piknikjét – június 14-én -  összekapcsoltuk a Három Nemzedék első napjával . Szokásainkat megtartva fő célunk most is az volt, hogy a diákok, tanáraik, dolgozóink és segítőink – szülők, nagyszülők, települések  lakói - minden érdeklődő, vendég jól érezze magát és így zárjuk a tanévet. Közösségi érzés erősítése és a versenyszellem fokozása is szándékaink között szerepelt. Az idő nem fogadta kegyeibe törekvéseinket, de a program nagyon élvezetes és sikeres volt.

A napot zenés megnyitó - ezüstminősítésű énekkar, egy negyedikes tanuló szintetizátorjátéka és igazgatói köszöntő - vezette be.  Osztályok között verseny indult alsóban, felsőben egyaránt  a „legügyesebb osztály” vándorserlegért, mely minden tanulót nagy lelkesedéssel töltött el. Feladatok igen változatosak voltak: képkirakás,adott szavak gyűjtése, mutasd meg-találd ki, célozz, lepedőlabda stb. Ehhez tartozott, hogy felnőtteket kellett az iskolába behozni-behívni.

Egész délelőtt jöttek, jöttek a segíteni akarók. Gubancoló és jógagyakorlatok következtek felső és alsótagozatnak külön, melyek lelki felfrissülést hoztak. Délben a bográcsokban készített ebéd jó ízű falatozása a test táplálékául szolgált. Osztályonként főzőversenyt hirdettünk.  a „legjobb szakács” plakettért. Itt az osztályok szülői közösségei voltak a főszereplők. Különböző ízek, különböző finomabbnál-finomabb étkek készültek és fogyaztották el a jelenlevők. A napot vidám, szórakoztató Ki mit tud? -al zártuk. Egész nap ugráló vár, csúszda várta a kicsiket, nagyokat.

A Három Nemzedék második napja június 23-án zajlott egy egri közös buszos kirándulással, résztvevők:  gyermek, testvér, szülő, nagyszülő - pedagógus kísérettel. Fő célunk az volt, hogy lehetőséget és alkalmat kínáljunk  különleges élmények együtt történő átélésére. Elsősorban a vallásos lelkületű, iskolánkat segítő családok vettek részt.  Közös ebéd után első úti célunk az Érsekudvar volt. A csoport két részre oszlott, Érseki palota csodálatos és szemet-lelket gyönyörködtető kiállítását nézte meg a csoport egyik fele, a másik a Szent István  Rádió és Televízió működésébe tekinthetett be, majd a két csoport cserélt.

Köszönetünket fejezzük ki vendéglátóinknak a kedves és tartalmas fogadtatásért. A rádió és tv annak is nagy élmény volt akik hallgatták már az adásaikat, akik nem,  azok bizonyára kedvet kaptak hozzá. Az Érseki Palota  gyönyörű látványa elvarázsolta a csoport tagjait, különösen az idős emberek csillogó szemmel járták végig a termeket  - valószínüleg e kirándulás nélkül soha nem jutottak volna el ide. Bepillanthattunk a néptánc fesztiválba is az érseki udvaron. A kirándulást a Bazilikában, az esti szentmisével zártuk, ahol mindenki hálát adott a Jóistennek ezért a szép napért. Nekünk pedagógusoknak lelket melengető érzés volt a családok örömének, köszönetének megélése.

                                                                               Vargáné Forgács Anna - igazgató