Hittanverseny az Andrássyban

A program keretében 8 csapat versengett, négy egri főpap élete, munkássága volt a téma, a gyerekek kreatív munkákat, filmeket készítettek, s feladatlapon adtak számot tudásukról.

A verseny ünnepélyes megnyitóján Buda Péter, az Egri Érseki Papnevelő Intézet rektora, az iskola lelkésze köszöntötte a diákokat, dr. Németh Zoltán, Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság osztályvezetője a hagyományokat méltatta. Rozmán Éva igazgató pedig az 5 éve indult kezdeményezés hatásairól szólt.  Kiemelte: fontos találkozási lehetőség ez a katolikus iskolák pedagógusainak, a gyerekek pedig megismerhetik, hogy középfokon milyen továbbtanulási lehetőségeik vannak.

8 csapat versengett, négy egri főpap élete, munkássága volt a téma, a gyerekek kreatív munkákat, filmeket készítettek, képfelismerő vetélkedőn és feladatlapon adtak számot tudásukról. A verseny délelőttjén a püspökök egri alkotásait ismerhették meg a várost bejárva.

A főpapok tevékenysége útmutató a mai emberek, a gyermekek számára is, fontos dolgokat tanulhatnak meg ebből. Buda Péter,iskolalelkész, a zsűri elnöke úgy fogalmazott: példát lehet venni hűségükről, Isten- és egyházszeretetükről. Telekesy István, Eszterházy Károly, Pyrker János és  Szmrecsányi Lajos  életének tanulmányozásához előzetesen segédanyagot kaptak a versenyzők,  így készülhettek fel a megmérettetésre. A verseny végén minden résztvevő emléklapot és ajándékokat kapott, első helyezést ért el a káli csapat, második  lett  Nagykörű  a harmadik helyezést a tenkiek  kapták.

A versenyen akövetkező eredmények születtek:  

  1. Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola
  2. Nagykörű, Petrovay György Katolikus  Általános Iskola
  3. Tenk, Szent Imre Katolikus Általános Iskola

Résztvevő iskolák:

Káli Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola

Füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola

Kenderes, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Liliom Óvoda

Tenk, Szent Imre Katolikus Általános Iskola

Kőtelek, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola

Gárdonyi Géza Katolikus Általános Iskola Borsodszentgyörgyi Tagiskolája

Eger, Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda

Nagykörű, Petrovay György Katolikus  Általános Iskola