Idén is lesz hittanverseny az egri Andrássyban

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium hittan versenyt szervez az Egri Főegyházmegye fenntartásában lévő katolikus általános iskolák felső tagozatos tanulói számára, NEVES EGRI PÜSPÖKÖK címmel.

Minden iskola egy három főből álló felső tagozatos csapattal nevezhet!

A verseny időpontja: december 07. csütörtök, 12 45. Helye: Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Eger, Klapka Gy. u. 7.

A csapatok  945 órától regisztrálhatnak felkészítő tanáraikkal az Andrássy aulájában.

Ezután átkísérjük a csoportokat az Érseki Palota Látogatóközpontba, ahol múzeumpedagógiai órán vesznek részt 10 30 –tól, 11 30-ig.

12 00 – 12 25 között ebéden látjuk vendégül az Andrássy éttermében a csapatokat és felkészítő tanáraikat.

12 45–kor kezdődik a verseny az iskola tornatermében.

A jelentkezés határideje: december 1., péntek

Jelentkezni a 06/36 – 510 – 060-as telefonszámon vagy 06/36 – 510 – 061-es faxon, illetve elektronikusan: a kozge@ekszi.sulinet.hu e-mail címen lehet.

A felkészüléshez az anyagok letölthetők iskola honlapjáról: www.ekszi.hu, a Hittanverseny cím alatt, illetve az alábbi linkekere kattintva:

SEGEDANYAG_NEVES_EGRI_PUSPOKOK

NEVES_EGRI_PUSPOKOK

A csapatok a kiküldött anyag és segédanyag valamint az érseki palotában látottak alapján fogják megírni a feladatlapot és elvégezni a versenyfeladatokat.

Előzetes feladatok:

  1. A témával kapcsolatosan egy szabadon választott dramatizált jelenetet kell készíteni otthon 5 percben, amelynek kamerával felvett hangképes anyagát az iskolának kell megküldeni elektronikus formában, csatolt dokumentumként e-mailben az alábbi e-mail címre: kozge@ekszi.sulinet.hu. Kérünk mindenkit, hogy pontosan tartsa a megadott időkeretet.

A filmek beküldésének határideje: december 1., péntek, 14 00

  1. Ugyancsak a témával kapcsolatban egy önállóan választott esemény, személy, stb. - szabadon választott technikával, otthon elkészített képét kell hozni A/3-as méretben.

Mindkét előzetes feladatot a zsűri pontozni fogja!

Érdeklődni lehet: Béres Gyula tanár úrnál a 06/30-9377-519 és Tóth László tanár úrnál 06/20-3422-256 mobilszámon, illetve elektronikusan a kozge@ekszi.sulinet.hu gyula.beres@gmail.com és  ifj.tothlaszlo88@gmail.com e-mail címeken.

Eger, 2017.11.17.                                                                                

Rozmán Éva

igazgató