Iskolakápolna és könyvtár megáldás Tiszafüreden

November 16-án került sor Tiszafüreden, a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában létesített kápolna és könyvtár megáldására. Az iskola dolgozói, a szülők és a diákok, öt esztendőn keresztül gyűjtöttek jótékonysági adományokat az új kápolna és könyvtár létrehozására.

Baranyák Béla plébános elmondása szerint, az iskolaépület legfelső szintjén kialakított kápolna védőszentjét, Ferencet és Jácintát, különös érzékenységgel és szimpátiával, maguk a tanulók választották. A látnok gyermekeket május 13-án a fatimai jelenés 100. évfordulóján Ferenc pápa szentté avatta, az iskolában viszont, már jóval ezt megelőzően eldöntötték, hogy a látnokgyermekek lesznek a kápolna patrónusai.

A széleskörű összefogás eredményeként elkészült kápolna adományozói között találjuk a mainzi püspökséget is. Tiszafüred város polgármestere, az iskola vezetése és az egyházközségi képviselőtestület tagjai, valamint az iskola diákjai és pedagógusai jelenlétében a megáldást és a szentmisét Juhász Ferenc atya, az Egri Főegyházmegye katolikus iskoláinak elnöke végezte. A résztvevők az épület több szintjén, kivetítőkön keresztül kapcsolódtak a szertartáshoz.