Jászfényszarui diákok tábora Egerben

(A képre kattintva galéria nyílik!)

Az Egri Főegyházmegye sikeresen pályázott az EFOP-3.3.5-17-2017-00057 számú, Élmény pedagógia a tanulók képességeinek sokoldalú fejlesztésére című közösségi programra, melyet a jászfényszarui IV. Béla Katolikus Általános Iskola és AMI hetedik évfolyamos diákjai vehettek igénybe 2018.06.18-tól 2018.06.23-ig. A hat napos közösségi programon 45 diák és 4 pedagógus vett részt Egerben. Szálláshelyünk az Érseki Szent József Kollégiumban volt. Téma modulunk nomád, kaland jellegű volt, mely az Oktatási Hivatal Ki vagyok én? – Hogyan alakítsam a személyiségemet? című programsablonján alapult.

Az egész hetet a példaképeink témára szerveztük. Érkezésünk után megalkottuk a közös szabályokat, melyet ujjlenyomatos szerződéssel hitelesítettünk. Ezután egy kooperációra serkentő Mission Imposible játékot játszottunk. Miután a további feladatok alapja csapatmunkára épült, ezért ezek kialakítása folyamatosan zajlott. A másnapi feladatot előkészítettük pólófestéssel és csapatzászló készítéssel.

Kedden az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontjának megtekintése után az Érsekkertben számháborúztunk. A játék során az együttműködésre és a konfliktuskezelésre helyeződött a hangsúly.

Szerdán Szarvaskőre vonattal utaztunk, ahol kalandpark, túra és csapatjáték töltötte ki időnket. Ezek során különböző megmérettetéseken vettek részt, legyőzhették félelemeiket és biztathatták egymást.

Csütörtökön kipróbálták kreativitásukat csapatmunkában a szabadulószobában, délután pedig a strandon hűsítették magukat.

Pénteken délelőtt az esőzés miatt közösségépítő játékokat játszottunk. A koradélután folyamán a Mistory – Eger hőse alkalmazás segítségével felfedezték Eger nevezetességeit, és megtalálták önmagukban a hőst.

Szombaton a szabadprogram után ebéddel zártuk egy hetes programunkat, amely élményekkel, kalandokkal, sok tapasztalattal bővítette a diákok ismereteit.

Köszönjük mindenkinek, akik lehetővé tették utazásunkat, szállásunkat, napi ötszöri étkezésünket és programjainkat. Külön köszönet a kollégium személyzetének segítőkészségért, a finom és változatos étrendért, az étterem dolgozóinak rugalmasságáért.

Szöveg és kép: Tóth Sándorné, Vargáné Dobák Tünde, Polatschekné Rimóczi Melinda, Mészárosné Dobák Ildikó