Kápolna megáldása Arnót határában

                                                  

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arnót község határában, közel Miskolchoz az M3-as út mellett él és gazdálkodik családjával Molnár László. Pár évvel ezelőtt arra az elhatározásra jutott, hogy a portáján kápolnát fog építeni. Mint hívő ember maradandót szeretett volna hagyni az utókor számára. Az ötletet az a mára már feledésbe merült szép hagyomány adta, hogy régen, aki tehette az utak mentén keresztet állíttatott, vagy kis kápolnát építtetett, emlékeztetve az arra járókat az Istenbe vetett hitre, amelynek a jelenben is fontos szerepe van az emberek életében. - Mert akinek erős a hite, az könnyebben megállja a helyét az élet minden területén is- vallja a gazdálkodó.

 

 

 

Molnár László eredetileg családi kápolnának szánta a kis Isten házát, de úgy döntött, hogy mindenki számára bármikor nyitva áll az ajtaja azok előtt, akiket a hite hoz ide, és imádkozni, vagy elmélkedni szeretnének itt. Az építtető nem titkolt szándéka az is, hogy követői akadjanak, akik szintén fontosnak érzik e hagyomány felélesztését, és tesznek azért, hogy a hitüket ilyen formában is kifejezzék.

 

 

Január 20-a délelőttjén a környékről sokan érkeztek az elkészült kápolna megáldására.  Szarvas Péter apát, esperes, a miskolci Szent Anna templom plébánosa szentmise keretében Árpád-házi Szent Margit tiszteletére áldotta meg a kis magánkápolnát. A szentmisén római és görög katolikus paptestvérek koncelebráltak. Molnár László édesanyja a Margit nevet viselte, így a Szent Margit kápolna az ő emlékét is őrzi.

 

 

 

 

                                                       Kép és szöveg:  Fojtán László