Keresztút Szendrőládon

Tizennyolc éve járják végig Krisztus keresztútját a szendrőládi emberek. Már hagyomány, hogy katolikusok és reformátusok , cigányok és nem cigányok, gyerekek és öregek felváltva viszik a vállukon Krisztus keresztjét a Szent Kamill Szociális Otthontól indulva végig a falun, fel a falu fölött magasodó domb tetejére.

A falu közösségét Ferencz Károly plébános atya vezeti. Igazi tanúságtétel ez, hiszen a falu többi lakója és a forgalmas műúton haladók is meg-meg állnak és lélekben  bekapcsolódnak az eseményekbe. Minden stációnál más közösség tagjai elmélkednek és a stációk között haladva hangosan szól az ének. Mindenki énekel. A falu közösségéhez ebben az évben csatlakoztak a Krisztus Király Szolgálóleányai lelkiségi mozgalom tagjai is, akik húsvéti lelkigyakorlatukat Szendrőládon a Nem Adom Fel Alapítvány közösségi házában tartották éppen ekkor.

Egész nap esett az eső, és egyesekben felvetődött, hogy talán meg se lehet tartani a keresztutat ilyen rossz időben. „Nem vagyunk mi táposok!” – idézte Bőjte Csaba szavait Károly atya, amikor felérve a hegyre hálát adtunk és felajánlottuk az út fáradalmait szeretteinkért.

Köszönjük Urunk, hogy te sem adtad fel, és végigjártad a megváltás útját értünk!